Warmtepompen

Wat is een 100% warmtepomp?

Wij verzorgen combinatie installaties van Lucht-Warmtepompen van Daikin. In het kort een uitleg over hoe een warmtepomp eigenlijk werkt:

Bij aanschaf van een warmtepomp stapt u af van het gebruik van milieu onvriendelijk aardgas en spreken wij van een duurzame investering. U heeft vast in het nieuws vernomen dat in 2050 Nederland geheel gasloos moet zijn. Om dit te bereiken stimuleert de overheid nu de aanschaf door middelen zoals vanaf 2020 de traditionele ketel te verbieden. Daarnaast wilt zij de energieprijs gaan verhogen en tot slot een subsidie ISDE tot 2021 verstrekken.

Een 100% warmtepomp is uitermate interessant als u een goed geïsoleerde woning heeft of nieuw gaat bouwen.

Het systeem zorgt voor een hoog rendement in warmte en koelen doordat de warmte uit de buitenlucht of de woning wordt onttrokken en via de installatie naar de radiatoren in de woning wordt gestuurd. Concreet:

  • Voor elke kWh elektriciteit dat wordt verbruikt met een warmtepomp, krijgt u er 4 kWh voor terug. Beter gezegd: voor elke euro die u betaalt krijgt u vier euro aan energie in de plaats.

Bovendien kan dit proces ook omgekeerd worden, zodat er zomers gekoeld wordt via de vloerverwarming en ’s winters verwarmd via de radiotoren en/of vloerverwarming.

Voordelen lucht/lucht warmtepomp Altherma

  • 100% gasloos = géén kosten meer en op toekomst voorbereid
  • Gegarandeerde subsidie (ISDE) tot 2021 terug te vorderen van circa € 2.100,00 tot €2.600,00.
  • Optimaal functioneren in combinatie met zonnepanelen.
  • Meer comfort in huis door gelijkmatige temperatuur.

Hybride warmtepomp installatie

Is een volledige 100% warmtepomp installatie voor u nog niet toegankelijk? Dan is een Hybride warmtepomp een betaalbaar en goed alternatief. Een impressie van de werking Daikin Altherma Hybride warmtepomp:

Voordelen Hybride installatie

  • Gegarandeerde subsidie (ISDE) tot 2021 terug te vorderen van circa €1.900,00.
  • Bespaar tot 70% op uw gasverbruik.
  • Lagere investeringskosten en lagere energierekening.
  • Bij zeer lage daling van temperatuur schakelt de HR ketel automatisch over.

Als laatste kan uw laatste vraagstuk zijn; past de installatie wel in de huidige CV ruimte in de woning? Ja zeker, de afmetingen zijn vergelijkbaar met uw huidige CV ketel. Een bijkomend voordeel is dat u de bestaande radiatoren kunt behouden. Verder wordt een binnen- en buitenunit geïnstalleerd met het daarvoor berekende juiste vermogen in uw situatie.

hybride_warmtepomp_Daikinafmetingen warmtepomp daikin altherma

Echter wij zijn ons ervan bewust dat dit een nieuw onderwerp voor u is. Daarom nemen wij graag de tijd om in een afspraak de mogelijkheden en voordelen toegespitst op uw woning door te nemen.

Hierdoor kunt u ook over naar lage energiekosten en niet geheel onbelangrijk uw steen bijdrage aan een betere toekomst!